Ekstralys

Trenger du ekstra belysning til din bil, lastebil, traktor eller maskin? Norske vintre kan være lange og mørke, og de fleste kjøretøy har ikke tilstrekkelig belysning for Norske forhold. Velg mellom markedets kraftigste ekstralys og bevar tryggheten gjennom vinteren! Her finner du også et enkelt koblingsskjema for ekstralys.

 • Stort utvalg godkjente lys til alle slags kjøretøy

  JDD Utstyr har et av landets største utvalg av LED ekstralys, fjernlys til bilen, lysbjelker og lyskastere. Vårt utvalg strekker seg fra små lykter som passer perfekt på biler og mindre kjøretøy, til ekstralys som egner seg til lastebil, traktor og andre større maskiner.

  Om du ønsker et ekstra fjernlys til bilen, eller enorme LED-barer som lyser hundrevis av meter har vi det på lager!
  Vi har også ekstralys til lastebil, SUV, truck, gruvedrift, byggeplassen, større kjøretøy, båt, motorsykkel, varebil, 4×4, offroad, ja alt av kjøretøy, så finner du dette hos oss.
  Mange av våre lys er E-merket og godkjent for bruk på Norske veier.

  LAZER TRIPLE-R 1000

 • Hvorfor trenger du ekstralys?

  Mange kjøretøy er dessverre altfor dårlig utrustet med belysning når de ferdes i mørket. En ting er at det er plagsomt og anstrengende for sjåføren, men det er direkte farlig med for dårlig belysning. Vårt flotte utvalg av ekstralys gir deg og dine medtrafikanter den tryggheten dere trenger for å ferdes i trafikken og sørger for at du kommer trygt frem hver gang.

  Nye regler for ekstralys på bil

  Fra 01.10.18 kom det nye fleksible regler som blant annet åpner for fritt antall fjernlys lykter på bilen. Reglene gjelder for både lette og tunge kjøretøy. Det er imidlertid flere ting du skal være oppmerksom på når du monterer ekstralysene. Les mer om dette i bloggen vår.

 • Tenk på dette før du velger ekstralys

  Det kan være vanskelig å vite hvilket ekstralys som passer best til ditt kjøretøy og behov.

  Vi anbefaler at du tar hensyn til lysstyrke og lysbilde i forhold til bruksområdet til lampen. Trenger du et fjernlys til bilen er det ofte tilstrekkelig med en liten lampe med et smalt lysbilde, mens det som regel trengs et bredere lysbilde om ekstralyset skal brukes på traktor eller andre større maskiner.

  Lysbilde

  I filtreringsfunksjonen kan du sortere våre ekstralys etter type lysbilde.

  Combo

  Et kombinert lysbilde passer ypperlig for deg som kjører på mye varierte veier. Her får du god kastelengden og dermed god sikt fremover, mens bredden hjelper deg å få lyset godt inn i svingen og oversikt langs veibanen. Dette er den perfekte kombinasjonen for et fjernlys.

  Spot

  Et spot lysbilde gir deg en imponerende kastelengde som passer ypperlig for deg som kjører lengre strekninger og trenger mye lys fremover.

  Driving

  Kjørelys er designet for å supplere fjernlyslyktene, og produserer et “rektangulært” formet strålemønster som kan strekke seg utmerket i lengde- og bredderetning. Kjørelys er meget nyttig for å skape synlighet nær sidene av veibanen og ut foran bilen.

  Euro

  Euro (Medium Beam) er designet for å produsere en veldig sterk lysstråle med bredere dekning enn det normale mønsteret. Euro-mønsteret kan faktisk projisere lyssstrålen opptil 457m unna, i en bredde på 76m. Dette mønsteret er designet for å belyse siden av veien, noe som gjør det mye enklere å se fotgjengere og gateskilt mens du kjører. For å oppnå dette er Euro-objektivene vinklet litt opp og til høyre, med en 15 graders vinkel.

  Flood

  Lykter med flood lysbilde kombinerer lengde og bredde og gir deg et flott kombinert lysbilde. Flood lykter er veldig vanlig å bruke som arbeidslys da de typisk lyser opp et stort område på kortere avstand.

  Scene

  Scenebelysning er en perfekt lyskilde når du ønsker en grunnbelysning på et større område da disse lampene har hele 120° lysvinkel. Lampene gir et vanvittig jevnt og fint lysbilde for deg som vil lyse opp hele arbeidsområdet for å øke sikkerheten rundt maskinen, eller kanskje bare inni arbeidsbilen.

   

  Det er også hensiktsmessig å vurdere hvilken størrelse og fargetemperatur som trengs. Lysets fargetemperatur angis i Kelvin, forkortet K. Ofte beskrives farger som varme eller kalde. Varme farger er da i området 2700-3000K, mens de kalde fargene er i området 5000K og høyere. De fleste LED lykter kommer med en fargetemperatur på ca 6000K, noe som gir et kaldthvitt lys med nyanser av blåskjær, og tilsvarer det vi vil kalle dagslys. 

   

  Er du usikker på hvilket ekstralys du bør velge?

  Ta kontakt med våre eksperter for tips og råd.

 • Derfor anbefaler vi LED

  JDD Utstyr  anbefaler å velge LED ekstralys, da de scorer høyere enn andre lamper på flere områder.

   LED er kjent for:

  • Lang levetid
  • Bedre lys-utbytte enn andre type lamper
  • Bruker lite strøm
  • Tåler mye – både fysiske påkjenninger og fungerer i all slags vær
  • Holder seg i lysstyrke
  • Gir størst fleksibilitet

  LED lamper egner seg også ypperlig som arbeidslys og varsellys