Artikler Ryggekamera

Velg hvilket tema du ønsker å lese artikler om

Ryggekamera til nyttekjøretøy

29.05.2019

0


Ryggekamera hjelper deg å oppdage hindringer bak bilen eller maskinen, og er en serdeles viktig faktor for å ivareta sikkerheten i arbeidet eller fritiden din.

Hvorfor er det nødvendig med ryggekamera?

Ryggekamera hjelper deg å oppdage hindringer bak bilen eller maskinen, og er en serdeles viktig faktor for å ivareta sikkerheten i arbeidet eller fritiden din. En ettermontert kamerapakke gir deg større tilpasningsmuligheter med tanke på plassering av kamera og monitor, samtidig som det finnes muligheter for å integrere dette i kjøretøyets infotainmentsystemet. Dette gjør at det blir mye enklere å parkere og oppdage hindringer du ellers ikke ville sett. Det hjelper deg også å holde oversikt over området bak bilen når du rygger inn i en parkeringsluke, lasterampe o.l.  På en rekke skjermer vises også hjelpelinjer som gjør det enklere å vurdere avstander.

 

Sikkerhet – Krav til bruk av ryggekamera

I nettbutikken vår finner du et stort utvalg av ryggekameraer. Vi selger mye til transportbransjen, bygg- og anleggsbransjen og ikke minst landbruket. Stadig flere entreprenører innfører krav om bruk av ryggekamera på sine kjøretøy. Blant annet krever Veidekke Entreprenør og flere at alle kjøretøyer og maskiner over 7,5 tonn har ryggekamera. Hvorfor blir kravene strengere og det å investere i ryggekamera en selvfølge? Svaret er for å øke sikkerheten på arbeidsplassen og unngå materialskader og ikke minst personskader. Dette er lærdom som dessverre har vært og fort kan bli kostbar, og investeringen er meget liten i forhold til hva det gir tilbake i et HMS-perspektiv. Sikkerhet er vi i JDD Utstyr svært opptatt av og vi lagerfører et godt utvalg av ryggekameraer som vil møte de fleste kunders behov. Vi skreddersyr også gjerne egne ryggekameraløsninger etter kundens ønske og behov.

 

Ryggekamera til traktor, lastebil og alle typer nyttekjøretøy

Vi i JDD Utstyr satser tungt på ryggekamera og opplever at flere ser behovet for slikt utstyr fra både et sikkerhetsmessig perspektiv, men også den enorme nytteverdien. De er nær sagt bare fantasien som setter grenser for bruksområdene for å lette arbeidsdagen. Vi har kameraløsninger for overvåking av maskiner slik at du enkelt kan sørge for at disse fungerer som de skal.  I landbruket  kan de brukes til overvåking av pakkeprosessen av rundballer, gjødselvogner og potetopptakere. Andre bruksområder er lastebiler som fyller fra siloer, kjøring med henger, kjøring med campingvogn, løfting og plassering av varer med truck og kraner, blindsoner og mye mer. Du kan få utstyr med opptaksfunksjon slik at du har nødvendig dokumentasjon på det som har foregått, og vi leverer også såkalt «Black box» som lagrer alt av informasjon. Nå leverer vi også trådløst kamera med innebygd magnet og batteripakke på kamera. Enklere enn dette kan det ikke bli for deg som bruker.

 

Ryggekamera montert på traktor, gravemaskin, truck, tresker og i fjør


24C ryggekameraserie – Kvalitetsprodukter designet for norske forhold

Et betydelig løft har blitt gjort i kategorien ryggekamera og både oppgraderte produkter, samt mange nyheter er på plass i nettbutikken. Mange av disse produktene er samlet under vårt eget merkenavn 24C som skal gi deg trygghet og forventning om at dette er kvalitetutstyr. Dette forsterkes av produsenten vi bruker, Stonkam, som har over 16 års erfaring med produksjon av ryggekamerautstyr og er ledende innen produksjon av ryggekamera. Produktene er nøye utvalgt og har selvsagt gjennomgått en rekke tester hos produsent. I tillegg har vi gjort egne tester hos oss. 24C har fokus på kvalitet og gir alle kunder 3 års garanti på ryggekamerasystemene. Med dette viser vi at 24C er høykvalitetsprodukter som er produsert for Nordisk klima og europeisk standard. Her finnes ryggekamera med varme, motorisert linselokk, justerbar linse, ulik bildevinkel, smart IR og mye mer. 24C er det profesjonelle valget kamerasystem til maskinovervåking og i alle typer nyttekjøretøy.

 

Sylskarpe bilder i HD kvalitet

I kategorien ryggekamera vil du se at det har dukket opp fire nye underkategorier: HD skjerm, HD kamera, 24C HD trådløse komplette sett og 24C HD komplette sett. Mye har skjedd med bildekvaliteten på ryggekamerasystemer den siste tiden og vi er tidlig ute med å presentere en rekke HD produkter innen ryggekamera. Med HD bilder gjengis detaljer med sylskarp kvalitet (forutsetter at kameraet og monitoren du velger har HD, eller at det er et HD ryggekamerasett). Det som skiller HD produkter fra eldre produkter (SD) er blant annet oppløsningen. Det vil si antall punkter et bilde er satt sammen av. Flere punkter betyr mer detaljer og dermed skarpere bilder. Vi skiller ofte mellom SD-480/576P, HD (ready) – 720P og HD-1080P. Tallet foran P angi antall vertikale pixler eller punkter om du vil som bildet er satt sammen av. I tillegg til skarpere bilder vil du også oppleve bedre og mer riktig fargegjengivelse. Alle våre HD produkter innen ryggekamera har varenummer som begynner med HD. En nyttig ting å være klar over er at eldre kamera kan kobles til HD monitorer, men du kan ikke koble et HD kamera til en eldre (ikke HD) monitor. Under vises et eksempel på forskjellen mellom kvaliteten på eldre utstyr og det nye med HD bilder.


Bildeforskjell mellom full HD og SD ryggekamera


Skal du velge trådløst eller kablet ryggekamera?

Når du skal kjøpe ryggekamera er en av de første valgene du må ta om du ønsker trådløst eller kablet ryggekamera. Fordelen med trådløs overføring er naturlig nok at du slipper et ekstra kabelstrekk gjennom kjøretøyet. Ulempen er at trådløs overføring øker sjansen for forstyrrelser og dårlig signal. Vi pleier å si at kan du bruke en kablet løsning er dette å anbefale, men er det en trådløs løsning som må til skal du vite at vi har trådløse kamera med markedets beste rekkevidde. Vil du ha en løsning som er så enkel og fleksibel som det er mulig å få, har vi eksempelvis trådløst kamera med innebygd batteripakke og magnet.

 

Kobling av kablede løsninger

Du velger selv hva som skal kobles til en monitor, innenfor monitorens begrensninger. Obligatorisk er rød til + og sort til -. Utover dette kan du selv velge om du vil avansere med å koble til en egen kabel som inneholder alle “trigger lendingene” som brukes for automatiske valg av kamera ved å kobles til strøm fra f.eks revers, blinklys og varsellys etc.

 

Tips til paring av trådløse kamerasystemer

Vi har laget en liten liste med nyttige tips når du skal ta i bruk ditt nye trådløse kamerasett. Alle nye trådløse skjermer og kamera må pares for at ikke andre elektroniske apparater skal skape forstyrrelser på frekvensen til ditt nye trådløst ryggekamerasystem.


Paring av ryggekamera og monitor

 

 1. Skru på monitoren
 2. Velg visning av kamera 1 (CAM1)
 3. Sett strøm på kamera 1 som skal pares med skjermen. Det er viktig at dette gjøres rett før paring, slik at ikke kameraet er i dvale
 4. Velg paring i menyen på skjermen. Skjermen teller ned fra 50 sekunder og parer automatisk med kamera 1 som du nettopp satte strøm på
 5. Har du bare ett kamera som skal kobles til er du nå ferdig. Dersom du har to kamera fortsetter du med punktene under
 6. Når kamera 2 skal pares, tar du bort strømmen fra kamera 1 slik at dette ikke forstyrrer kamera 2
 7. Velg visning av kamera 2 på skjermen (CAM2)
 8. Sett strøm på kamera 2
 9. Velg paring i menyen en gang til og skjermen teller igjen ned fra 50 sekunder og vil i løpet av få sekunder pare seg med kamera 2
 10. Du kan nå sette strøm på kamera 1 igjen
 11. Du er nå ferdig og kan velge mellom CAM 1 og CAM 2 på skjermen


En full oversikt over ryggekameraproduktene vi selger finner du i kategorien ryggekamera.

Kontakt oss gjerne på tlf 382 88 666 eller salg@jddutstyr.no for veiledning eller skreddersydde løsninger.

 

 

Les alt du trenger å vite om ryggekameraVis mindre...

Øk sikkerheten – kjøp ryggekamera

17.02.2016

0


Ryggekamera gir deg ikke bare bedre oversikt, men øker sikkerheten og er hos mange entreprenører blitt obligatorisk.

Vi i JDD Utstyr har et stort utvalg av ryggekameraer. Vi selger mye til transport-, bygg- og anleggsbransjen og landbruket. Stadig flere entreprenører innfører krav om bruk av ryggekamera på sine kjøretøy. I år har blant annet Veidekke Entreprenør krevet at alle kjøretøy og maskiner over 7,5 tonn har ryggekamera. Det er fort å gå seg litt vill hvis man ikke vet nok om bruken av ryggekamera. Har du spørsmål kan vi besvare disse. Vi hjelper gjerne å skreddersyr en løsning for et hvert bruk. Vi har trådløse ryggekameraer og med kabel. Vi kan bygge om kamera som bruker kabel til å bli trådløse. Vi er opptatt av å lage gode løsninger for ethvert behov og bruk du måtte ha.

 

Sikkerhet

Men hvorfor velger mange å investrere i ryggekamera? Svaret er for å unngå materielle skader, skader på ansatte og ikke minst for å øke sikkerheten. –Veidekke Entreprenør innfører krav om at alle kjøretøy og maskiner over 7,5 tonn må ha ryggekamera på Veidekkes bygge- og anleggsprosjekter. Vi har dessverre hatt for mange uønskede hendelser forbundet med store kjøretøy og rygging i vår bransje. Ryggekamera skal bidra til økt sikkerhet, fortalte HMS- og miljøsjef Steinar Stake i Veidekke Entreprenør i en pressemelding i desember i fjor. Sikkerhet er vi i JDD Utstyr svært opptatt av. Vi har et godt utvalg av ryggekameraer som vil møte de fleste kunders behov. Se video for å se noe av utvalget, hvordan det fungerer og hvor oversikt du faktisk får.

 

Bruk fantasien

Ryggekamera kan brukes til veldig mye. Ikke bare når man rygger. Mange ganger er det fantasien som setter begrensninger. Det er mange muligheter! Det blir brukt for å overvåke maskiner, for å se at maskinene fungerer som de skal. Det er aktuelt for landbruksbransjen hvor det er svært avanserte maskiner. Blant annet pakkeprosess av rundballer, gjødselvogner og potetopptakere. Et annet eksempel er: En lastebil som skal fylles fra en silo. Du kan sette et kamera på siloen for å overvåke fylleprosessen, eller om du har ett kamera på førerhustaket som gir deg informasjon om lasten. Har du behov for å dokumentere arbeidet du gjør? Da har vi monitorer som har opptaksfunksjon, slik at du har nødvendig dokumentasjon på det som har foregått. Vi leverer også såkalte «Black box» som lagrer alt av informasjon. Det er, med andre ord, masse utstyr som har behov for ryggekamera løsninger!


Ta kontakt hvis du har spørsmål om bruken av ryggekamera.


 

 

Les mer om ryggekameraVis mindre...