Nyttig å vite om fjernlys og ekstralys på bil og lastebil
 


I denne artikkelen tar vi for oss nyttige ting å vite om fjernlys og ekstralys på bil og lastebil. Litt om utviklingen av teknologier, lysbilde og lysfarge, og ny funksjonalitet som utvider bruksområdet og tilleggsfunksjonalitet. Les hele artikkelen nyttig å vite om fjernlys og ekstralys på bil og lastebil.

Slik monterer du ekstralys på din bil

Slik monterer du ekstralys på din bil

Trinn for trinn guide til hvordan du monterer ekstralys på din bil. Fjerning av skiltet, montering av skiltbrakett, montere ekstralys, kabling, koble relé og testing. Hele guiden kan du lese her.

Slik monterer du LEDbar på bil

Guide til montering av LEDbar på bil

Ønsker du å montere en eller flere LEDbarer på bilen din? I dette innlegget tar vi for oss de mest vanlige måtene å montere LEDbar på bilen.

4 kjappe om ekstralys

Bil i mørke med kraftige ekstralys på taket

Nye regler for ekstralys på kjøretøy ble innført 1. oktober 2018. Dette åpnet blant annet opp for å kunne installere sterkere og bedre lys, og ta i bruk ny lysteknologi. Her får du svar på 4 vanlige spørsmål rundt bruk av ekstralys. For en grundigere gjennomgang av dette temaet kan du sjekke ut vår guide om ekstralys på bil. 4 kjappe om ekstralys leser du her.

Lazer - LEDbar og fjernlys

Rallybil på snø med Lazer LEDbarere montert på panseret

Britiske Lazer er verdensledende innen lys til kjøretøy og tilbyr LED teknologi i verdensklasse. JDD er veldig stolt over å tilby produkter fra Lazer. Her får du rå kvalitet med 5 års garanti og egenskaper svært få på markedet kan matche. Alle Lazer LED lyktene er godkjent for bruk på offentlig vei i Norge. Les mer om de ulike Lazer seriene.

LEDbar og fjernlys i verdensklasse fra Lazer

Rallybil på snø med Lazer LEDbarere montert på panseret

Lazer er en kjent produsent av LED ekstralys lokalisert i Storbritannia, og leverer noe av det beste innen bilbelysning. Virksomheten baserer seg på prinsippene om å tilby LED-teknologi i verdensklasse til kundene sine innen motorsport, 4×4 / Pick-Up og tuning, kommersielle så vel som industrielle kjøretøy. Les mer om Lazer og de ulike seriene fjernlys her.

Dette må du vite før du velger arbeidslys

Gravemaskin med kraftige arbeidslys

Lumen, Kelvin, Candela og Lux er alle begreper vi må forholde oss til når vi snakker om egenskaper til lykter og pærer. For at du skal kunne velge et produkt som passer for ditt bruk, bør du vite hva disse begrepene betyr.

Regler for ekstralys på bil – Hva er lov?

Bil med ekstralys kjører på høstvei

Med nye regler for ekstralys åpnes det for et fritt antall fjernlys lykter på bilen fra 01.10.18. Fra samme tidspunkt er det ikke lenger satt noen maksimal lysstyrke (referansetall) eller krav om montering i par. Les alt om regler, bruk og montering av ekstalys på bil.

Lys for arbeid og kjøring i mørket

Traktor med kraftige arbeidslys som jobber i mørket

God belysning er kritisk på denne tiden av året, derfor har vi fylt opp lageret med arbeidslys og varsellys til alle formål. Vær godt rustet for arbeid og kjøring i mørket. Arbeidslysene fra JDD Utstyr vil gjøre at du ser lysere på hverdagen.

Arbeidslys og ekstralys, hva bør du velge?

Nærbilde av arbeidslys på maskin

JDD Utstyr har et stort utvalg av arbeidslys og ekstralys til bil og maskiner. Vi har nå samlet alt av lys under kategorien Bil og maskinbelysning for å gjøre valgene lettere og mer oversiktlig for våre kunder. 

Bøter på inntil 2000 kroner for bruk av feil lys

Bil med tente parklys og grøftelys i mørket

Å ikke bruke lysene på bilen riktig kan forårsake farlige situasjoner. Man kan blende andre bilister ved å ha for mye lys slik at de ikke ser. Finn ut alt du trenger å vite om bruk av lys, og hva lux og referansetall er.

Arbeidslys og ekstralys

Bil med tente arbeidslys og ekstralys i mørket

Nå er høsten kommet og det blir mørkere ute for hver dag som går. Her hos oss i JDD Utstyr er salget av lys godt i gang, både av ekstralys, varsellys og arbeidslys. Vi har ett av Norges største utvalg av arbeidslys.