Slik monterer du LEDbar på bil

Slik monterer du LEDbar på bil

Ønsker du å montere en eller flere LEDbarer på bilen din? I dette innlegget tar vi for oss de mest vanlige måtene å montere LEDbar på bilen, og disse er som følger:

  • LEDbar på skiltbrakett
  • LEDbar innfelt i grill
  • LEDbar monter på kufanger

 

Montere LEDbar på skiltbrakett

Den aller enkleste og mest vanlige måten å feste en LEDbar på bilen er ved bruk av skiltbrakett. En skiltbrakett består av en plate med festepunkter for lyktene, hvor denne platen skjules bak registreringsskiltet ved montering. Skiltbrakettene kommer i ulike lengder og med ulikt antall festepunkter slik at du kan finne en optimal løsning for din LEDbar. Skulle det derimot vise seg at festene på braketten ikke passer overens med ønsket LEDbar, kan det benyttes alternative festebraketter eller en tilpasset LEDbar. Hele vårt utvalg av braketter finner du under installasjons-materiell, og braketter. LEDbarer inkludert komplette sett klar til montering finner du under bil- og maskinbelysning og LEDbar. Ved å gå for løsningen med montering av LEDbar på skiltbrakett får du en enkel og fleksibel løsning med et stilrent resultat. En skiltbrakett kan vendes med feste-ørene opp eller ned under skiltet. Dette gir deg muligheten for å montere LEDbaren stående over skiltet, eller hengende under skiltet. Ved montering på skiltplate er det vanlig å montere en rett LEDbar modell. Kurvet modell kan også velges om det passer til fronten på bilen.

 

LEDbar innfelt i grill

Ønsker du et enda mer stilrent resultat ved montering av LEDbar kan du gå for innfelling i grillen. Dette er den mest diskret metoden og LEDbaren blir tilnærmet usynlig når du ser på bilen. Et annet aspekt ved denne monteringen er at det blir vanskeligere for uvedkommende å demontere LEDbaren. Ulempene ved innfelling i grillen er at det er en mye mer tidkrevende jobb og det kan fort vise seg at hele fronten på bilen må av for å få festet LEDbaren. Her bør en derfor være noe mer kyndig eller sette bort jobben til et autorisert verksted slik at jobben blir profesjonelt utført. Denne metoden kan derfor også bli mye mer kostbar. På noen biler vil det være naturlig å felle inn to LEDbarer. Ved innfelling i grill kan man også øke lengden på LEDbaren der det er plass. Man får også mulighet for å velge rett eller kurvet modell for å oppnå best mulig tilpasning til bilen.

LEDbar innfelt i grill

 

LEDbar monter på kufanger

En mulighet på kjøretøy med kufanger er å benytte denne til montering av LEDbar(er). Den vanligste løsningen for montering er bruk av lysterklemmer, men også andre fester er mulig å benytte. Ved å feste LEDbar på kufanger får du en stilig løsning som har blitt mer og mer populær. Har du en bred kufanger kan du gjerne montere to LEDbarer side om side.

LEDbar montert på kufanger

 

Muligheter, regler og montering

Som du ser er det mange muligheter for å montere bedre/mer belysning på bilen din, og vi har presentert noen av de over. En komplett oversikt over våre LEDbarer er tilgjengelig på denne siden, og du er selvsagt velkommen til å kontakte oss for hjelp til valg av lys og monteringsmuligheter. Vil du vite mer om regler for ekstralys kan vi anbefale guiden vår: Regler for ekstralys på bil – Hva er lov?

 

JDD-Bloggen