3 kjappe om varsellys

Her får du svar på 3 vanlige spørsmål rundt bruk av varsellys. For en grundigere gjennomgang av temaet kan du lese vår guide om Varsellys – Alt du trenger å vite.

 

1. Hvorfor bør du bruke varsellys?

Bruk av denne typen lys skal skje når det foregår noe som avviker fra det normale trafikkbildet, og som kan skape farlige situasjoner eller ulykker. Det er altså hensynet til andre trafikanter som styrer når du skal bruke varsellys. Men det betyr ikke at man skal bruke det hver gang man kjører traktor på veien. Eksempler på situasjoner der man bør bruke varsellys er

  • Saktegående kjøretøy (i forhold til annen trafikk)
  • Vegarbeid
  • Brøyting/ strøing
  • Kantklipping
  • Kjøring med bred redskap over 2,55 m
  • Når trafikkreglene fravikes

2. Hvorfor er det viktig med godkjente varsellys?

Det er viktig å ha godkjente varsellys fordi du kan måtte stå til ansvar juridisk sett dersom du er i en ulykke og varsellyset ikke oppfyller kravene til godkjenning. Les mer om godkjenning av varsellys her.

3. Hvorfor velge varsellys av høy kvalitet?

I det lange løp vil det lønne seg å gå for kvalitet i stedet for billigere alternativer. Mange av de rimeligere varsellysene vil gå ned i lysstyrke og kan ha en vesentlig kortere levetid. Ved å velge kvalitet får du lys som tåler større påkjenninger og belastninger i form av støt, vær og vind. Husk på at det også finnes produkter på markedet som tilsynelatende er godkjente, men egentlig ikke er det.

Mer informasjon om gjeldende regler for varsellys finner du i:

Lurer du på noe? Kontakt oss dersom du trenger tips og råd til hva du bør velge, eller se alle våre varsellys her.

 

JDD-Bloggen